Write-up #07

Ny undersökning från Pew som skärskådar frekvensen med vilken amerikanska tonåringar nyttjar sociala medier.

Ett intressant om än inte helt oväntat fynd är hur tonåringar tillhörande etniska minoriteter är mer sannolika att lägga tid på socialmedial förstörelse än sina vita motparter. Skulle vara spännande att se statistiken nedbruten efter klass (socioekonomisk hemvist), familjestruktur (single-parent vs two-parent), och public vs private school.

Det krävs inte speciellt mycket fantasi för att föreställa sig att en överdriven konsumtion av sociala medier sannolikt korrelerar med andra ofördelaktiga variabler – underklass, ensamstående förälder, undermålig offentlig skola.

Därutöver kan man föreställa sig att diskrepansen mellan grupper i självrapporterat beteende accentueras som ett uttryck för post-peak adoption av en teknologi. Att sluta använda sociala medier, eller använda det i mindre utsträckning, är ett sätt för gruppen (klassen) som sätter zeitgeisten att differentiera sig från den oinitierade pöbeln. När tillgången till sociala medier är universell upprättas nya statusmarkörer som tillåter dom mest privilegierade att signalera sin sofistikering – hence ”digital detox”.

Publicerad av Olof Palme d'Or

filosofie magister i analytisk filosofi. optionshandel. risk. autodidakt.

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång